2012 – Magyarország

Az Auroville Magyarország egyesület megalapításával nem csak azt vállaltuk fel, hogy közhasznú feladatokat látunk el, hanem azt is, hogy spirituális célokért is tevékenykedünk. Most 2012-t írunk, ami egyesek szerint fontos év, fordulópont az emberiség fejlődésében. Ez azért is fontos, mert Auroville célja az emberiség fejlődésének, evolúciójának az segítése.

Auroville-be 2012 egy hatalmas hurrikánnal érkezett meg, s 2 napig tartott, ez mindenképpen elgondolkoztató élmény volt a 2012-es világvége jövendölésekkel kapcsolatosan. A fák 75%a kidőlt, de az évek újrafásítási erőfeszítései mégsem voltak hiábavalóak, hiszen mostanra egy olyan trópusi ökoszisztéma alakult ki, ami lehetőséget ad arra, hogy a fiatal hajtások nagyon gyorsan növekedjenek, illetve meglepetésünkre a kidőlt fák is élnek és tovább nőnek, valamint sikerült sok fát újra felállítani. A hurrikán nem csak Auroville-ben volt, hanem Pondicherry-ben, és Auroville környékbeli falvakban is. Nagy tapasztalat volt, hogy míg máshol komolyan megsérültek épületek, addig Auroville-ben csodálatos módon kevés anyagi kár keletkezett, még a házakat körülvevő fák is úgy dőltek, hogy nagyon kevés sérülés keletkezett. Nagy élmény volt Ott lenni egy katasztrófában, átélni az összefogást, az együtt dolgozást.

Auroville-ben van egy testvér szervezete az Auroville Magyarország Egyesületnek, ez a Hungarian Pavilion, ami jelenleg még épület nélküli projekt. A különböző programokat és költségeket abból tudtuk finanszírozni, hogy néhány AVIVA tanfolyamnak volt bevétele.

2012-es eddigi tevékenységek