Watsu®

Úgy tartják, hogy a Watsu® a mai idők legjelentősebb gyógyító masszázsa.

Míg más formák az érintésen alapulnak a vízben-tartás minősége korábban nem tapasztalt kapcsolatot és bizalmat ébreszt. Ezt kombinálva a meleg víz relaxáló hatásával és a lebegés nyújtotta mozgásszabadsággal egy olyan terápia született, ami lényünk minden szintjére hat.

Watsu Általános ismertetés

Az Aqua-terápiákat Auroville-ben ismertük és szerettük meg. Magyarország csodálatos otthona lehet mert a meleg vizű medencék mindenki számára hozzáférhetõk és elérhetõk. Hiszünk benne hogy az emberiség fejlődését és a feltétel nélküli szeretet áramlását támogatjuk ezen terápiák terjesztésével.

A Watsu vízi masszázsterápiák őse, melyet egy Zen shiatsu mester, Harol Dull teremtett. Ma a Wat(er-Shiat)su a világon mindenütt ismert és elismert rendkívül hatékony gyógyító terápia. Ezen a kurzuson megtanuljuk, megtartani egyensúlyúnkat a vízben, miközben partnerünket lebegtetjük és nyújtjuk az összeharmonizált légzésünk ritmusában. Egyszerű, mégis nagyon hatékony mozdulatokat tanulunk. Arra is fel lehet használni ezt a tanfolyamot, hogy a kapcsolatunkat elmélyítsük a vízzel, önmagunkkal, másokkal.

A meleg vízben történő terápiás kezelés finom és dinamikus mozdulatokat ötvöz gyengéd átmenetekkel, nyújtásokkal és masszázzsal. A tanfolyam ajánlható azoknak, akik terapeuták, vagy azzá kívánnak válni, mert szélesíthetik kezelési skálájukat. Azoknak is jó, akik nem akarnak hivatásos gyógyítóvá válni, de munkájukból eredően sokat tartózkodnak vízben és emberekkel foglalkoznak, vagy pl. akik már kaptak WATSUt és szeretteiknek is szeretnének adni. Táncosoknak, és mozgásterapeutáknak is nagyon jó ez a tanfolyam, mert új közeget és mozdulatformákat ismerhetnek meg. A meleg-vízi kezelés gyengéden ápolja a testet, lelket és szellemet. Kiválóan alkalmas a fizikai és érzelmi stressz, trauma oldására. Jó hatással van gyermekekre és felnőttekre egyaránt. Különösen előnyös kismamáknak, mozgásukban korlátozottaknak és hiperaktívoknak. A víz az a csodálatos közeg, melyhez mindannyian tartozunk, vonzódunk, és amelyben megnyugvást találunk.

A tanfolyamokat olyan WABA (Worldvide Aquatic Bodyworkers Association) regisztrált oktatók tartják akiket Auroville-ben ismertünk meg, az oktatás angolul magyar tolmácsolással történik. A tanfolyamok végén nemzetközileg regisztrált WABA oklevelet adunk.

Bővebben: http://aquarelaxacio.hu/ és www.aichi.hu