2012 – Auroville

a Hungarian Pavilion tevékenysége 2012-ben Auroville-ben

  • 8 alkalommal volt AVIVA tanfolyam, auroville-ieknek, és a környékbeli falusiaknak is. Ezen kívül, még Pondicherry-ben egy 400 fős orvosi konferencián is bemutattuk az AVIVA Módszert. Az AVIVA egy olyan program, mit egy magyar hölgy dolgozott ki, és amit rendkívül jónak tartunk, ezért 2011 Augusztusában Nagy Boglárka oktató lett, Tóth Líviától tanult. Hazafele Magyarországra még Isztambulban is tartottunk két AVIVA tanfolyamot, és Palicson is tartottunk már több programot idén.
  • Auroville-ben a Hungarian Pavilion szervezésében lett megtartva egy három napos jobb agyféltekés rajztanfolyam, amit Magyarországról Auroville-be látogató tanárok tartottak. Nagyon sikeres volt, összesen 21 diák részvételével, angol tolmácsolással. Az orvosi konferencián ez a program is bemutatkozott.
  • Idén a munkánkat segítette kint Rácz Réka és Papp Róbert, akik készítettek egy a Magyar Kultúrát bemutató panelt (Hungarian Soul), amit más országok paneljei közt helyeztek el először az új Unity pavilionban, majd később állandó helyszínén a Visitors Centerben.
  • Az új Unity Pavilion megnyitóján egy rövid részletet olvastunk fel a Savitriből magyarul, és nagyon sikeres volt, hogy Zsolti bográcsban főzött paprikás krumplit.
  • AVI (Auroville International) egy több mint 45 országban létező, Auroville-t támogató nemzetközi szervezet, aminek tagjai közé most hivatalosan is felvették az Auroville Magyarország egyesületet. Hivatalos neve: AVI Hungary, a kapcsolattartó jelenleg Nagy Boglárka. Isztambulban az AVI Turkey szervezésében tartottunk egy 4 órás fényképes bemutatót Auroville-ről.
  • Aurovilleben Nagy Boglárka Nevető Jóga vezetői továbbképzésen vett részt. Ez a tapasztalat rávilágított arra, hogy a nevetés, a jókedv, a gyermeki komolytalanság mennyire fontos és sajnos a felnőtteknek újra megtanulandó feladat. Aurovilleben láttunk egy filmet a címe: The Happy Movie, amit Nagy Boglárka leforditott és feliratozott, s amit Palicson már bemutattunk és szeretnénk még Magyarországon máshol is bemutatni. Ez a film egy hasonló spirituális dokumentumfilm, mint „A Titok/The Secret" vagy a „Mi a csudát tudunk a világról?”, csak ez a Boldogságról szól, s azt tanítja, hogy legfontosabb személyes feladatunk a boldogság.
  • Auroville-ben készült egy kisfilm és egy 150 oldalas kutatás a trópusi öko-kertészetről.

Amióta hazajöttünk 2012-ben több olyan probléma is megjelent az életünkben, ami sok energiát elvett tőlünk. Mivel feladatunknak vállaltuk fel idénre a Magyar Lélek kutatását, ezért azt gondoljuk, hogy a most megjelenő nehézségek tipikusan magyar nehézségek, talán azt is mondhatnám, hogy a Magyar Karma része. Azt gondolom, hogy mivel hivatalosan is az AVI tagjai lettünk, valamint elkészítettünk és felállítottunk egy Hungarian Soul-t bemutató panelt Aurovilleben, mintegy felvállaltuk, hogy kutatjuk a Hungarian Soult. Eddigi tapasztalataim alapján most úgy hiszem, fontos hogy a magyarságnak ne csak a jó oldalát ismerjük meg és mutassuk be, hanem az árnyoldalát is. Ezáltal segíthetjük majd a transzformációt.